<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boris Johnson sier unnskyld etter å ha fått koronabot

Samme dag som han fikk bot for brudd på koronareglene, sier Storbritannias statsminister Boris Johnson unnskyld. Han vil ikke gå av, slik opposisjonen krever.

  Publisert 12. apr. 2022 kl. 21.54
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 280 ord
  NTB

  Johnson, kona Carrie og finansminister Rishi Sunak fikk tirsdag bot for å ha brutt koronareglene i forbindelse med festene som ble holdt ved statsministerens kontor da Storbritannia var nedstengt.

  – Jeg har betalt boten, og jeg beklager, sier Johnson tirsdag kveld, ifølge Sky News og flere andre medier.

  Da boten ble kunngjort krevde Labour-leder Keir Starmer krever at både Johnson og Sunak må gå av.

  – Boris Johnson og Rishi Sunak har brutt loven og gjentatte ganger løyet til det britiske folk. De konservative er fullstendig uskikket til å regjere. Storbritannia fortjener bedre, skrev Starmer på Twitter.

  Blir sittende

  Da statsministeren ble spurt om han vil gå av, svarte han:

  – Jeg vil fortsette å jobbe med det mandatet jeg har for å takle problemene i dette landet. Min jobb er å fortsette å levere for det britiske folket.

  Da Labour senere på kvelden påpekte den «bisarre» stillheten fra Sunaks side, kom finansministeren med «en uforbeholden unnskyldning», melder BBC.

  – Jeg skjønner at reglene må håndheves strengt overfor dem som har offentlige verv for å sikre tilliten hos publikum. Jeg respekterer beslutningen som er tatt og har betalt boten. Jeg vet at mange ofret mye under covid og blir støtt av denne situasjonen. jeg beklager på det dypeste den frustrasjonen og det sinner jeg har forårsaket, og jeg er lei meg, sier Sunak.

  Over 50 bøter

  London-politiet etterforsker anklager om at Johnson og andre i regjeringen arrangerte og deltok på minst tolv fester der det ble nytt store mengder alkohol i 2020 og 2021, selv om koronarestriksjonene forbød sosiale samlinger. Tirsdag opplyser politiet at etterforskningen går framover, og at det er utstedt over 50 bøter for brudd på koronareglene.

  Det er ikke kjent hvor store bøter de to ministrene har fått.

  NTB