<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo.

Publisert 3. juni 2022 kl. 17.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
FINANSFYLKESRÅD I VIKEN: Edvin Søvik. Foto: NTB

Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte utbyggingen av Fornebubanen.

23. juni skal saken opp i Viken Fylkesting. Fredag landet Fylkesrådet sin innstilling i forkant av møtet. De anbefaler fylkestinget å følge konklusjonen som forhandlerne i Viken torsdag la fram i et brev.

Altså vil de fortsette å si ja til den fremforhandlede tilleggsavtalen til Oslopakke 3, som også betyr en utbygging av Fornebubanen. Men de mener at det ikke er mulig å innfri alle kravene fra Oslo før sommeren, og vil heller fortsette arbeidet til høsten.

I tillegg har Fylkesrådet lagt til et nytt punkt som skal stemmes over av fylkestinget:

– Vi går ikke med på tilleggsavtalen til Oslopakke 3, som innebærer økte bompenger, med mindre bystyret i Oslo fatter vedtak om å fortsette arbeidet med Fornebubanen, sier finansfylkesråd Edvin Søvik (Ap) i Viken.

(©NTB)