<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Det er enighet om revidert nasjonalbudsjett. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokka 9.

  Publisert 14. juni 2022 kl. 07.12
  Oppdatert 14. juni 2022 klokken 07.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  FORHANDLINGER: Kari Elisabeth Kaski (Sv) og Eigil Knutsen (Ap). Foto: NTB

  Leder Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen har sammen med Senterpartiets Geir Pollestad forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Forhandlingene har dratt seg ut, flere ganger til langt på natt.

  Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men særlig bistand har gjort det vanskelig å bli enige.

  I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

  SV har også krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling.

  Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt i forrige uke, har forhandlerne ikke hatt noen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen nå på fredag. En eventuell avtale må legges fram som forslag i salen samme morgen – som også er siste dag før Stortinget tar ferie.

  (NTB)