<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen snur om Vikingtidsmuseet – får 700 millioner kroner

For omtrent en måned siden ble Vikingtidsmuseet bedt om å kutte kostnadene med 1 milliard kroner. Men nå snur regjeringen, og museet får 700 millioner kroner.

  Publisert 22. juni 2022 kl. 15.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  SNUR: Regjeringen og forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) har snudd om tilskuddet til det nye vikingtidsmuseet.  Stian Lysberg Solum

  Det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo får 700 millioner kroner i tilskudd, men regjeringen har gått for en nedskalert versjon av de opprinnelige planene, melder NRK.

  – Jeg er glad for at byggingen nå kan komme i gang uten mer forsinkelser, sier museumsdirektør Håkon Glørstad til kanalen.

  Det var i mai at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kom med beskjeden om at kostnadene knyttet til byggingen av nytt vikingtidsmuseet på Bygdøy måtte kuttes med én milliard kroner. Men nå er tonen en annen fra Borten Moe.

  – Vi har nå gjort en totalvurdering, der alternativet ville vært å rykke tilbake til start og starte prosjektet på nytt. Da ville vi tapt både verdifull tid og ressursene som allerede er lagt inn i planene, sier han til NRK.

  NTB