<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har fått varsel om skattekrav

Tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen bekrefter at han er blant de nåværende og tidligere stortingsrepresentantene som har fått varsel om skattekrav.

Publisert 22. juni 2022 kl. 19.45
Oppdatert 22. juni 2022 klokken 19.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
PENDLERBOLIG: Torbjørn Røe Isaksen har også fått varsel om skattekrav. NTB

– Skatteetaten undersøker perioden 2017 til 2021. Spørsmålet er hvor jeg skattemessig var bosatt i 2017, før vi kjøpte leilighet i Oslo, sier Røe Isaksen til Aftenposten.

Den tidligere Høyre-politikeren vil ikke kommentere detaljer i Skatteetatens krav eller hvor lang periode etaten mener han burde skattet for pendlerboligen. Den nåværende samfunnsredaktøren i E24 var innvalgt fra Telemark og hadde ulike statsrådsposter i Erna Solbergs regjeringer fram til 2021.

Til Aftenposten opplyser han at han var folkeregistrert i boligen han eide i Porsgrunn mellom 2012 og 2021.

– Det er en pågående sak, og jeg vil nå svare Skatteetaten for å gi dem flere opplysninger om saken, sier Røe Isaksen.

Han presiserer at beskjeden han har mottatt, er et varsel og ingen konklusjon. Når konklusjonen kommer, er han forberedt på å være åpen om innholdet.

Fakta om politikere som har fått varsel om skattekrav

Skatteetaten har sendt varsel om ekstra skattekrav til 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere som har hatt pendlerboliger uten å skatte nok.

Det er sendt skattekrav til stortingspolitikere, statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere. Det kan være politikere som har gått fra Stortinget til regjering og dermed er på begge listene.

Følgende politikere har bekreftet at de har fått varsel:

* Torgeir Knag Fylkesnes (SV), stortingsrepresentant og nestleder i SV

* Emilie Enger Mehl (Sp), justisminister, innvalgt på Stortinget

* Torbjørn Røe Isaksen (H), tidligere statsråd og stortingsrepresentant

* Anette Trettebergstuen (Ap), kulturminister og innvalgt på Stortinget

Flere av de aktuelle politikerne mener at årsaken til skattesmellen er feilaktig veiledning fra Stortinget eller SMK, eller at innrapporteringen fra institusjonene til myndighetene har vært feil.

(©NTB)