<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden har signert ny våpenlov: – Liv blir reddet

President Joe Biden har signert den mest omfattende loven om våpenkontroll i USA på nesten 30 år. Selv om loven kommer til kort, vil den redde liv, mener han.

  Publisert 25. juni 2022 kl. 16.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  SIGNATUR: President Joe Biden hadde kona Jill ved sin side da han signerte loven i Det hvite hus lørdag. To alvorlige skytemassakrer på ti dager i mai var bakteppet til det tverrpolitiske kompromisset som førte til lovendringen. Foto: NTB

  – Selv om denne loven ikke innebærer alt jeg ønsker, medfører den tiltak som jeg lenge har bedt om som kommer til å redde liv, sa Biden.

  Han satte signaturen sin på loven like før han satte kursen for Europa, der han skal delta på toppmøtene i G7 og deretter Nato.

  Lovendringene betyr økt bakgrunnssjekk for unge våpenkjøpere. Det blir også føderale tilskudd til delstater som innfører såkalte rødt flagg-lover slik at domstoler kan ta våpen fra personer som regnes for å være en trussel.

  Våpenloven er et kompromiss og resultat av harde forhandlinger mellom Republikanerne og Demokratene i Kongressen, som ga grønt lys tidligere i uken.

  Biden og andre demokraters ønske om å forby enkelte typer automatvåpen som ofte er brukt i skytemassakrer i USA, blir ingen realitet.

  (NTB)