<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortinget hasteinnkalles til møte om strømtiltak

Regjeringens strømplan var ikke nok til å dempe misnøyen på Stortinget, og presidentskapet kaller derfor inn til ekstraordinært møte.

  Publisert 16. aug. 2022 kl. 10.35
  Oppdatert 16. aug. 2022 klokken 11.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  STORTINGSPRESIDENT: Masud Gharahkhani. Foto: NTB

  – Det er enstemmig fra presidentskapet. Vi er blitt enige om at vi skal ha et møte i Stortinget og vil i dialog med regjeringen komme fram til en dato, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) etter at presidentskapet møttes for å diskutere saken tirsdag formiddag.

  Han sier at det ekstraordinære stortingsmøtet vil finne sted i midten av september, altså noen drøye uker før Stortingets offisielle åpning i oktober.

  Godt samarbeid

  – Kraftsituasjonen er alvorlig. Det er viktig å vise det beste av demokratiet, og det er at regjering og storting samarbeider til det beste for innbyggerne og næringslivet i den situasjonen vi er i, sier Gharahkhani.

  Han tror på et godt samarbeid mellom Stortinget og regjeringen.

  – Gjennom å arrangere et slikt møte i september vil regjeringen komme her, og partiene vil ha mulighet til å diskutere. Jeg er sikker på at vi kommer fram til gode løsninger, sier han.

  La fram plan

  Flere partier er sterkt kritiske til regjeringens arbeid og har tatt til orde for å hasteinnkalle Stortinget. Stortingets presidentskap ga 8. august regjeringen én uke på å legge fram en plan for strømstøtten framover, og denne ble lagt fram mandag.

  Regjeringen vil fremskynde den økte strømstøtten til 1. september, og i løpet av høsten skal det bli mulig å begrense krafteksporten når vannmagasinfyllingen blir for lav. Regjeringen jobber også med en støtteordning for næringslivet og opplyste mandag at denne legges fram senest i forbindelse med statsbudsjettet i oktober.

  (NTB)