<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lan Marie Berg om ledervervet i MDG

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg avviser at hun er aktuell til å overta som partileder for MDG. Rasmus Hansson ønsker heller ikke jobben.

Publisert 17. aug. 2022 kl. 12.17
Oppdatert 17. aug. 2022 klokken 12.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
MDG-POLITIKER: Lan Marie Berg. Foto: NTB

Berg sier til Aftenposten at hun ikke har ambisjoner om å bli partileder etter Bastholm, som onsdag kunngjorde at hun går av førstkommende mandag.

– Jeg har ikke ambisjoner om å bli leder i partiet etter Une, sier hun til avisen.

Til VG sier hun at hun gjerne vil ha en rolle i partiledelsen, men kommenterer ikke konkret om hun ser for seg å bli nestleder.

– Jeg vil informere valgkomiteen at jeg gjerne stiller opp i ledelsen dersom partiet ønsker meg. Jeg ønsker ikke å stille som partileder, jeg har aldri hatt en ambisjon om det, sier hun til VG.

MDG har i dag tre representanter innvalg på Stortinget: Une Bastholm, Lan Marie Berg og Rasmus Hansson. Heller ikke Hansson ønsker å overta partiledervervet, bekrefter han overfor Avisa Oslo. Dermed ligger det an til at MDG får en partileder som ikke er innvalgt på Stortinget.

MDG-nestleder Arild Hermstad vil overta som fungerende leder. Han har også bekreftet at han kan tenke seg å overta jobben permanent.

– Jeg kommer til å si til valgkomiteen at jeg er kandidat til å være med i ledelsen framover. Jeg vil også være disponibel som lederkandidat, sa han.

Partiets andre nestleder Ingrid Liland sier til VG at hun ikke er aktuell som ny leder.

(NTB)