<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tina Bru har fått varsel om pendlerbolig-skattesmell

Sentralt i saken er en toroms-leilighet i Stavanger der Bru, hennes familie og hennes foreldre var folkeregistrert samtidig, skriver NRK.

Publisert 13. sep. 2022 kl. 12.34
Oppdatert 13. sep. 2022 klokken 12.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
SKATTESMELL: Nestleder i Høyre, Tina Bru. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Nestleder i Høyre og tidligere olje- og energiminister Tina Bru bekrefter til NRK at hun har fått varsel om skattekrav fra Skatteetaten.

Skatteetaten har kontrollert tildelingen av pendlerboliger til stortingsrepresentanter og regjeringspolitikere i årene 2017-2020. 45 personer har fått varsel om skattesmell, men det er ikke offentlig kjent hvem.

Bru har hatt pendlerbolig siden hun ble valgt inn på Stortinget i 2012, ifølge NRK. Da eide hun en tomannsbolig i Sandnes med ektemannen. I 2018 kjøpte ekteparet en tomt for å bygge hus, og tomannsboligen ble solgt. Frem til boligen ble innflytningsklar i 2021 leide familien en leilighet på 59 kvadratmeter, som foreldrene til Bru hadde kjøpt.

– Vi har hatt kontrakt, jeg har betalt leie siden dag én. Avtalen var at leien skulle dekke alle faste kostnader til boligen, sier Bru til kringkasteren.

Både Bru, ektemannen, barna deres og foreldrene til Bru var folkeregistrert på leiligheten med ett soverom. Ifølge Bru handler varselet derimot om hun ikke betalte nok i leie til foreldrene.

– Det er fagliguenighet rundt det merkostnadsvilkåret og hvordan det skal tolkes. Og den tolkningen som Skatteetaten har, den har aldri slått meg, sier hun.

På spørsmål om hvorfor Bru ikke selv har valgt å stå fram med saken tidligere, svarer hun at det i første omgang kun dreier seg om et varsel.

– Jeg har tro på at jeg skal klare å oppklare saken med Skatteetaten. Jeg har aldri vært i tvil om at jeg skal fortelle åpent hvis det kom et vedtak, men det foreligger jo ikke ennå.