<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber folk være forberedt på krisetider

Byrådet i Oslo legger frem det de omtaler som et krisebudsjett til uken. Byrådslederen ber folk være klare for krisetider.

Publisert 08:55 18. sep. 2022
Oppdatert 10:59 18. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
ADVARER: Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: NTB

Det sier Raymond Johansen i et intervju med Aftenposten , gjort på byrådslederens kontor, der lyset nå er slukket for å spare strøm. Han bruker et begrep fra etterkrigstiden, dyrtid, om situasjonen med galopperende priser.

– Vi er på full fart inn i en dyrtid, med høyere strømpriser, med økte matvarepriser og pumpepriser. Situasjonen ble snudd om på veldig kort tid, sier Johansen.

Spesielt strømprisene koster kommunen dyrt og gir mindre penger å rutte med.

– Manglende kriseforståelse

– Vi er ikke forberedt. Det politiske ordskiftet fører til at vi også er mindre forberedt, mener jeg. Det er totalt manglende kriseforståelse, sier han.

Johansen sier at det å be staten bidra med mer penger blir som å pisse i buksa for å holde seg varm. Han varsler at det kan bli aktuelt å skru ned temperaturen i offentlige bygg eller gjøre andre tiltak.

I budsjettet blir det prioritert hardt, og det vil blant annet merkes ved at byrådet ikke leverer på skolemat som de hadde planer om, sier Johansen.