<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

USA med 2,9 milliarder dollar til global matstøtte

Onsdag kunngjorde USAs president Joe Biden en støttepakke på 2,9 milliarder dollar som skal gå til arbeidet med å sikre global matsikkerhet.

Publisert 21. sep. 2022 kl. 17.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
BLAR OPP: USA gir 2,9 milliarder dollar til arbeidet med å sikre global matforsyning. Joe Biden skal tale til FNs hovedforsamling om temaet denne uken. Foto: AP

Bakteppe er at krigen i Ukraina har ført til matmangel flere steder i verden, i tillegg til at det har oppstått matmangel som følge av klimaendringer.

– Dette vil redde liv gjennom nødhjelp og ved å investere i matsikkerhetshjelp på lengre sikt for å beskytte verdens mest sårbare befolkninger fra den økende globale matsikkerhetskrisen, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus onsdag.

Under FNs hovedforsamling denne uken skal Biden tale om nettopp matsikkerhet og den nye støttepakken. Støtten inkluderer 2 milliarder dollar som skal gå til direkte humanitær bistand gjennom USAs byrå for internasjonal utvikling. Resten av pengene skal gå til globale utviklingsprosjekter ment å øke effektiviteten til matforsyningen.

(NTB)