<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV-topp varsler ny kamp for minstepensjonistene

Kampen for en mer verdig pensjon for minstepensjonister blir sentralt for SV når forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet begynner.

Publisert 2. okt. 2022 kl. 08.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
VIL SLÅSS: Nestleder i SV, Kirsti Bergstø, sier partiet vil slåss for å bedre minstepensjonistenes kår når forhandlingene om statsbudsjettet begynner i høst. Foto: NTB

Det sier partiets nestleder Kirsti Bergstø til VG.

Hun sier de vil kreve kraftig økning i pensjon til enslige minstepensjonister neste år og anslår kostnaden samlet til rundt 550 millioner kroner.

– Det har vi råd til. Minstepensjonistene er en gruppe som har det veldig trangt nå, med økte priser på mat, strøm, rente og drivstoff, sier SV-nestlederen.

I mars tapte SV kampen om å gi minstepensjonistene 7.500 kroner i økning, i forbindelse med forhandlingene om endringer i folketrygdloven. Regjeringen måtte gå til Høyre for å få flertall for sitt forslag.

Aps parlamentariske leder Rigmor Aasrud sier til avisen at de vil forholde seg til SVs krav og ønsker når forhandlingene om statsbudsjettet starter på Stortinget senere i høst.

Regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett torsdag.

(NTB)