<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha Arild Hermstad som ny MDG-leder

Valgkomiteen i Miljøpartiet De Grønne innstiller Arild Hermstad som partileder og Lan Marie Berg som nestleder.

  Publisert 10. okt. 2022 kl. 08.51
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 426 ord
  FUNGERENDE MDG-LEDER: Arild Hermstad. Foto: NTB

  Valgkomiteens innstilling ble kjent mandag, melder NRK. Ny leder velges 26. november.

  – Jeg er glad og ydmyk for at valgkomiteen innstiller på meg som leder, og jeg håper sterkt at jeg får landsmøtets tillit for å kunne gjøre jobben med å fornye og forsterke partiet. Så er jeg også veldig inspirert og betrygget over at de innstiller på Lan som nestleder, sier Hermstad i en pressemelding.

  – Arild en trygg og synlig formidler av MDGs budskap. Vi anser Arild som den gjennomgående beste lederkandidaten, sier valgkomiteens leder Trude Thy.

  Utfordres

  Det blir kamp om ledervervet. Kristoffer Robin Haug gir ikke opp sitt kandidatur.

  – Jeg tror vi som parti trenger en ny kurs. Norge trenger et ansvarlig grønt folkeparti. Vi er nødt til å være på lag med folk, sier Haug til NTB.

  – Hvorfor er du bedre egnet til det enn Hermstad?

  – Jeg tror vi alle har forskjellige egenskaper og det blir opp til partidemokratiet å vurdere hvem som best egnet, sier Haug.

  Gikk av

  Une Bastholm varslet tidligere i år at hun går av som partileder. Hun viste til at hun har to små barn som hun ville se mer til, samt et viktig verv som stortingspolitiker.

  – Å være partileder er et verv som krever ekstraordinær innsats, tid og energi. Og jeg har erkjent at jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger, skrev Bastholm på Facebook.

  Hermstad sier han vil bygge MDG til det partiet som sikrer en grønn omstilling i Norge.

  – Om vi får tilliten til å lede dette partiet, så er vi et lag som er rustet til å vinne valg og endre norsk politikk én gang for alle. Kun et sterkt MDG kan lykkes med å innføre ekte solidarisk og grønn politikk, sier han.

  Sitter ikke på Stortinget

  Hermstad var i 15 år leder for Framtiden i våre hender. Han sitter ikke på Stortinget.

  Det gjør derimot Lan Marie Berg, som er innstilt som nestleder.

  – Jeg er veldig glad for å ha blitt innstilt til nestleder og håper å bli valgt på landsmøtet i november. Det føles både meningsfullt og viktig å kunne få bidra inn i partiledelsen til MDG, sier Berg.

  Hun sier at lokalvalgkampen gir partiet mulighet til å vise fram at grønnere lokalsamfunn også er bedre å bo i. Berg har selv satt sitt preg på Oslo-politikken.

  – Som byråd i Oslo har Lan opparbeidet seg betydelig politisk styringserfaring, og hennes evner som forhandler har bidratt til MDGs solide posisjon i hovedstaden. Hennes arbeid med å gjennomføre en grønn omstilling av Oslo har brakt byen og partiet mye positiv oppmerksomhet og interesse både nasjonalt og internasjonalt, sier valgkomiteleder Thy.

  (NTB)