<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Torbjørn Røe Isaksen må betale straffeskatt

Tidligere arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) må betale tilleggsskatt etter bruk av pendlerbolig. – Dette er veldig ubehagelig, sier han.

  Publisert 26. okt. 2022 kl. 14.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  MÅ BETALE: Tidligere arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen erkjenner at han burde ha undersøkt saken grundig med Skatteetaten i 2012 og sier at han har opptrådt klanderverdig. Foto: NTB

  – Jeg kan ha gode forklaringer her, men dette er mitt ansvar, sier han til Aftenposten.

  Isaksen er én av elleve som må betale tilleggsskatt for bruk av pendlerbolig.

  – Jeg synes dette er veldig ubehagelig. Men jeg har vært statsråd og håndtert saker i kjølvannet av Nav-skandalen. Det setter ting litt i perspektiv. Det er ikke synd på meg, sier han.

  Skatteetaten mener inntekten hans for 2017 øker med 220.536 kroner. Han må også betale straffeskatt fordi Skatteetaten mener han har oppgitt uriktige opplysninger til dem.

  I perioden 2012–2021 var han folkeregistrert i boligen han eide i Porsgrunn. I 2012 meldte han flytting fra Oslo til Porsgrunn. Det var feil.

  – Siden jeg var folkeregistrert i Oslo da jeg ble valgt inn i 2009, mener Skatteetaten jeg ikke kan komme inn under regelen som mange andre representanter kommer inn under. Blant annet at du kan ta med familien til Oslo. Jeg er ikke nok i Porsgrunn. Jeg bor der ikke mer enn 50 prosent av tiden, sier Isaksen.

  Skatteetaten mener at den tidligere statsråden burde hatt Oslo som skattemessig bosted, fordi det var der han var mesteparten av tiden.

  Isaksen er ikke lenger aktiv i politikken, men er samfunnsredaktør i E24.

  (NTB)