<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV-nestleder fikk skattesmell på 477.000 kroner

SV-politikeren Torgeir Knag Fylkesnes har fått en skattesmell på nær en halv million kroner i forbindelse med pendlerbolig.

    Publisert 27. nov. 2022 kl. 21.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    SKATTESMELL: Fylkesnes blir nevnt som en av kandidatene til å ta over som SV-leder etter Audun Lysbakken. Foto: NTB

    Det melder VG.

    Fylkesnes har tidligere bekreftet at han får en skattesmell, men summen på den har ikke vært kjent. VG har fått innsyn i nylige endringer av politikernes ligninger. Totalt 38 tidligere og nåværende toppolitikere fikk i høst skattekrav for bruk av gratis pendlerbolig.

    – Skattekravet skyldes den delvise utleien av leiligheten i Tromsø, sier Fylkesnes til VG.

    Fylkesnes blir nevnt som en av kandidatene til å ta over som SV-leder etter Audun Lysbakken.

    To andre SV-ere har også fått store skattekrav. Freddy André Øvstegård får en skattesmell på 323.989 kroner, mens Mona Lill Fagerås må betale et skattekrav på 194.733 kroner.

    – Skatteetaten mener det er «unnskyldelige forhold», som at de har fått feil informasjon fra Stortinget og fordi Stortingets administrasjon regelmessig har avklart skatterettslige spørsmål med Skatteetaten. Utover dette er spørsmål om skatt et forhold mellom Skatteetaten og hver enkelt representant, sier SVs kommunikasjonssjef Siri Gjørtz.

    VG skrev søndag at også Frp-politiker Himanshu Gulati har fått en skattesmell. For ham ble beløpet 60.829 kroner.

    NTB