<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny bunn for Senterpartiet

Senterpartiet kommer under sperregrensen i en ny meningsmåling.

Publisert 30. nov. 2022 kl. 11.16
Oppdatert 30. nov. 2022 klokken 11.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Are Haram

Senterpartiet får en oppslutning på 3,5 prosent på en meningsmåling Opinion har utført for Altinget og ABC Nyheter. Det er under sperregrensen på 4 prosent.

Hadde målingen hadde vært valgresultatet, hadde regjeringspartiet dermed stått helt uten mandater på Stortinget. Til sammenligning fikk de inn 28 mandater ved valget i fjor.

– Dette vil nok sende sjokkbølger inn i det politiske systemet. Skulle de ende opp med null mandater ville det være dramatisk, sier valgforsker og professor i statsvitenskap, Bernt Aardal til ABC Nyheter.

Borgerlige dobbelt så store

Arbeiderpartiet, som også har slitt på meningsmålinger i de siste, får 17,4 prosent oppslutning. Samlet sett har regjeringspartiene 20,9 prosent oppslutning.

Høyre får 31,6 prosent, mens Frp oppnår 13,3 prosent. Dermed er de to borgerlige partiene til sammen mer enn dobbelt så store som Ap og Sp med sine 44,9 prosent.

Rødt fosser frem 2 prosentpoeng til 9,5 prosent, mens KrF, MDG og Venstre også ligger under sperregrensen på målingen.

– Krevende tider

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad, er ikke fornøyd med målingen.

– Med økende priser, økt rente og krig i Europa er det krevende tider for folk.

Men hun tar ikke sorgen på forskudd, og ser frem til kommunevalget.

– Vi har sterk tro på at vi kan heve oss atskillig når stemmene er telt opp etter kommunevalget neste høst, slik at våre 138 ordførere kan bli gjenvalgt, sier Arnstad.