<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre bytter ut to statssekretærer

Tale Jordbakke og Siri Hytten går av som statssekretærer for statsministeren. De har hatt ansvar for kommunikasjon og vært blant Støres nærmeste.

  Publisert 30. nov. 2022 kl. 18.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  STØRE STOKKER OM: Tale Jordbakke gir seg i jobben som presserådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre (AP), ifølge flere medier. Inn kommer Kristoffer Thoner (til høyre), ifølge Dagens Næringsliv. Her fra valgkampåpning i Stavanger i 2019. Foto: NTB

  Dagens Næringsliv skriver at Jordbakke selv skal ha bedt om å fratre fra stillingen tidligere i år. Jordbakke begynte som rådgiver for Jonas Gahr Støre på Stortinget i februar 2020 før hun ble med over til SMK etter regjeringsskiftet. Hun har tidligere jobbet på partikontoret og i NHO. Hytten kom fra Aps partiapparat.

  Inn som erstatter i statsministerens apparat kommer Kristoffer Thoner (35) fra konsulentselskapet McKinsey, skriver DN. Thoner selv har ikke besvart avisens henvendelse.

  Thoner var i flere år politisk reporter i TV 2. I 2016 sluttet han for å begynne i konsulentselskapet McKinsey. I 2019 ble han samtidig hyret inn av Arbeiderpartiet for å jobbe i en prosjektstilling i forbindelse med kommunevalget og var tett på partileder Støre. Etter kun ett år, gikk Thoner tilbake til konsulentselskapet der han i dag er juniorpartner.

  (NTB)