<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinesiske storbyer letter restriksjoner

Etter at flere tusen demonstranter har strømmet til gatene velger kinesiske myndigheter å lette på koronarestriksjonene.

Publisert 4. des. 2022 kl. 14.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
LETTER RESTRIKSJONER: Flere kinesiske storbyer letter på koronarestriksjoner mandag. Foto: Bloomberg

De kinesiske storbyene Shanghai, Beijing og Guangzhou letter nå på covid-restriksjoner, ifølge Bloomberg.

Beslutningen kommer etter at myndighetene har bestemt seg for å nærme seg en gjenåpning av økonomien, etter at flere tusen demonstranter den siste tiden har tatt til gatene for å uttrykke misnøye rundt landets strenge smitteregime.

Bloomberg skriver videre at man fra og med mandag i Shanghai vil gå vekk fra kravet om PCR-test for å kunne bevege seg ut i offentlige områder i tillegg til ombord på offentlig transport. Myndighetene i Shanghai sier at tiltakene fortsatt vil bli optimalisert og justert i henhold til nasjonale retningslinjer.

Kinesiske helsemyndigheter rapporterte om 30.889 nye smittetilfeller lørdag, ned fra 32.206 nye tilfeller dagen før.

Zhengzhou som huser Apples største produksjonsfasilitet i Kina vil i likhet med Shanghai fjerne kravet om covid-test for å kunne bevege seg i det offentlige samt på offentlig transport.

«Selv om lettelser av restriksjoner ikke kan tolkes som et signal på at Kina vil gå vekk fra landet nullsmitteregime helt ennå, så ser vi på det som tegn på at kinesiske myndigheter forbereder seg på en gjenåpning, og at landet prøver å minimere den økonomiske og sosiale kostnaden regimet medfører», sier Kina-økonom Hui Shan i Goldman Sachs, ifølge Bloomberg.