<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok en smell for Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet får rekordlave 16,3 prosent på Klassekampen og Nationens siste meningsmåling. Senterpartiet kan skilte med litt fremgang.

Publisert 10. des. 2022 kl. 08.54
Oppdatert 16. des. 2022 klokken 13.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
NY BUNN: Statsminister Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet sliter fortsatt på målingene. Foto: NTB

Desembermålingen fra Nationen og Klassekampen viser at halvparten av dem som stemte på Arbeiderpartiet ved valget i fjor, ikke ville gjort det igjen nå.

Partiet får en oppslutning på 16,3 prosent, tilbake med 4,4 prosentpoeng fra målingen forrige måned. Og 10 prosentpoeng lavere enn valgresultatet. Dette er den laveste oppslutningen Ap noen gang har hatt på disse målingene, som er utført av Norfakta for de to avisene.

– Nå har vi fått dårlige målinger i en stund, og jobber med både små og store grep for å levere politikk til folk, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til Klassekampen.

Hun avviser at det er krise i partiet, men erkjenner at målingene er «kritisk lave».

Høyre er dobbelt så stort som Ap

Senterpartiet har også falt kraftig på målingene de siste månedene, men får nå en liten opptur på 1,1 prosentpoeng. Partiet måles til 7,1 prosent.

Mest frem på målingen går Høyre, med en oppsving på 3,4 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 32,8 prosent – dobbelt så stort som Arbeiderpartiet.

SV gjør også et lite byks med en fremgang på 2,2 prosentpoeng og en oppslutning på 9,5 prosent.

Fremskrittspartiet går tilbake med 1,5 prosentpoeng og får 11,6 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt: 7,2 prosent (+0,3), Venstre: 4,5 prosent (-0,8), MDG: 3,6 (-0,4), KrF: 3,3 prosent (-), Andre: 4,1 prosent (-0,1).