<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre møtte Hillary Clinton i Oslo: – Hadde en fin samtale

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte søndag Hillary Clinton i Oslo. Samtalen handlet både om internasjonal politikk og barnebarn.

    Publisert 11. des. 2022 kl. 18.56
    Oppdatert 11. des. 2022 klokken 20.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    MØTTES I OSLO: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte tidligere utenriksminister i USA Hillary Clinton i Oslo søndag. Foto: NTB

    – Hillary og jeg hadde en fin samtale i dag om flere internasjonale spørsmål som energi, Afghanistan, Ukraina og den politiske utviklingen i USA, sier Støre til NTB.

    De to har kjent hverandre lenge og har holdt nær kontakt siden de begge var utenriksministre.

    – Vi snakket også en god del om våre barnebarn, forteller Støre.

    Clinton har vært i Oslo i forbindelse med Nobels fredsprisforum, som ble avholdt søndag ettermiddag. Der benyttet hun blant annet anledningen til å rette kritikk mot Doha-avtalen, en avtale mellom USA og Taliban i 2020 som førte til at USA trakk sine styrker ut av landet.

    – Den ble gjennomført med såpass tunnelsyn, og uten at Taliban måtte gjøre noen innrømmelser, sier Clinton.

    Clinton er gift med tidligere president i USA, Bill Clinton. Hun var senator i perioden 2001 til 2009 og utenriksminister fra 2009 til 2013. Hun prøvde seg også som presidentkandidat i 2008 og 2016. I 2008 tapte hun nominasjonen mot Barack Obama, som ble Demokratenes presidentkandidat og senere president. I 2016 tapte hun valget og Donald Trump ble president.

    Støre var Norges utenriksminister i perioden 2005–2012.

    Under besøket i Oslo var Clinton også i audiens hos kong Harald og dronning Sonja på slottet.

    (NTB)