<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter all-time high for gull

SEB tror ikke industrielle metallpriser reiser seg med det første, men for gull ligger det an til ny rekord. 

    Publisert 18. mai 2020 kl. 14.58
    Oppdatert 18. mai 2020 klokken 15.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    GULL VERDT: Mener SEB. Foto: Dreamstime

    Prisen på industriell metall stupte ned 20 prosent fra starten av året og frem til bunnen i mars. Siden har prisene tatt igjen noe av det tapte, men SEB tror likevel at man må vente til neste år med å se tilsvarende priser som man åpnet året med. 

    Det er i første rekke kobber meglerhuset tror det vil komme en sterkest prisvekst til neste år. Kobber falt med 25 prosent før bunnen ble nådd i mars. 

    Nesten garantert prisrekord

    Gull forventer derimot SEB at vil få rekordpriser i løpet av året, før prisene normaliserer seg i løpet av 2021. 

    – Regjeringer over hele verden vil nå bruke penger de ikke har, og rentene vil holde seg nær null og realrenter vil sannsynligvis være negative i en lengre periode. Dette er alle veldig bullish ingredienser for gullprisen, skriver meglerhuset i en oppdatering mandag. 

    SEB skriver videre at gullprisen, som nå ligger på 1.730 dollar per troy unse, nærmest er garantert å bryte den tidligere rekorden på gull. Den høyeste gullprisen noensinne oppnådd er fra 6. september 2011 på 1.920,94 dollar per troy uns.