<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vent og se-tilnærming i de fleste markeder

Mangel på nyheter og høye priser har ført til stans i de fleste markeder, ifølge Pareto.

Publisert 8. apr. 2022 kl. 13.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
UREA: Det er ujevn etterspørsel i Europa, ifølge Pareto. Foto: Dreamstime

 

Granulert urea fra Egypt faller denne uken 3 prosent til 1.105 dollar pr. tonn. I Europa er etterspørselen ujevn, med det meste av det nåværende behovet sikret, skriver Pareto Securities.

Ifølge meglerhuset har mangelen på nyheter og høye priser ført til stans i de fleste markeder. Selv om markedene er stramme, er få kjøpere villige til å ta risiko til gjeldene priser før det kommer bekreftede nyheter angående India-anbudet. Et anbud er ventet snarlig, noen hevder allerede denne uken, men det er fortsatt forsinket – som leder til et avventende marked.

Bloomberg skriver at Brasil nå får sin siste levering av sårt tiltrengt gjødsel fra Russland, før forsyningen vil stupe som følge av krigen i Ukraina. Flere russiske skip lastet med gjødsel er på vei til Brasil, men etter det er det ingen som vet hvor de vil hente forsyninger fra. Brasil importerer 85 prosent av gjødselen de trenger, og mangel på gjødsel i Brasil kan resultere i mindre avlinger og høyere matkostnader globalt.

JP Morgan forventer ifølge Reuters et veldig positivt miljø for gjødselselskaper i 2022, og muligens i 2023, på grunn av forsyningsforstyrrelser, høyere energipriser, nylige geopolitiske hendelser og gunstige landbruksøkonomier.

De mener forsyningsforstyrrelsene fra Russland og Hviterussland vil resultere i et strammere tilbud i gjødselmarkedet. De høye globale energiprisene bør også støtte høyere nitrogenpriser.

JP Morgan oppjusterer samtidig kursmålet for Yara til 540 kroner pr aksje fra tidligere 500 kroner, men beholder nøytral-ratingen på selskapet. Yaras run-rate EPS anslås av Pareto til å ha steget til 150 kroner denne uken, fra 140 kroner i forrige uke. Gjødselprisene har falt, men dette kompenseres for gjennom lavere gasskostnader.

(TDN Direkt)