<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kjøp råvarer nå

Resesjon kan du bekymre deg for senere, mener Goldman Sachs, som anbefaler kundene sine å laste opp med råvarer.

  Publisert 29. aug. 2022 kl. 14.09
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 365 ord
  BULL PÅ RÅVARER: Goldman Sachs-analytiker Jeffrey Currie. Foto: Bloomberg

  Russlands invasjon av Ukraina satte fyr på verdens råvarepriser, og sendte dem til rekordhøye nivåer i juni. Deretter tok resesjonsfrykten tak i finansmarkedene, samtidig som sentralbanker begynte å gå aggressivt til verks med renteøkninger for å stagge den skyhøye inflasjonen.

  Senest sist fredag signaliserte Federal Reserve-sjef Jerome Powell ytterligere renteøkninger i andre halvår. Wall Street reagerte med kraftig fall , og asiatiske og europeiske børser går i samme retning mandag. I Oslo faller hovedindeksen over 2 prosent.

  – Kjøp råvarer nå

  Goldman Sachs mener derimot at resesjonsfrykten er overdrevet på kort sikt, og argumenterer for at råvarer står foran en rekyl i en analyse som ifølge Bloomberg er titulert «Kjøp råvarer nå – bekymre deg for resesjon senere.»

  «Våre økonomer anser risikoen for en resesjon utenfor Europa i de neste 12 månedene som relativt lav. Med olje som den sikreste råvaren i en periode med alvorlig energimangel, tror vi tilbakefallet for hele oljekomplekset gir en attraktiv inngang for utelukkende lange («long-only») investeringer», skriver et team an analytikere inklusive Sabine Schels, Jeffrey Currie og Damien Courvalin.

  «Med et perspektiv på tvers av aktivaklasser, kan aksjer slite ettersom inflasjonen holder seg høy og Fed mer sannsynlig vil overraske på den «haukete» siden. På den andre siden er råvarer den beste aktivaklassen å eie gjennom en sensyklisk fase der etterspørselen holder seg over tilbudet», heter det videre ifølge nyhetsbyrået.

  Mulig dollarbrems

  Andre ledende investeringsbanker på Wall Street har vært mer tilbakeholdne i sitt syn på råvarer de seneste månedene, deriblant Citigroup som i juli advarte om at oljeprisen kunne kollapse til 65 dollar pr. fat dersom en etterspørselskvelende resesjon skulle ramme.

  Goldman Sachs advarer riktignok om at det ikke er snakk om enveiskjøring for råvareprisene, spesielt hvis dollaren fortsetter å styrke seg – en trend som gjør råvarer dyrere for eiere av andre valutaer.

  «Vi anerkjenner at makrolandskapet fortsatte er utfordrende, og dollaren kan stige ytterligere på kort sikt», heter det ifølge Bloomberg.

  Frontkontrakten for Brent-oljen står mandag ettermiddag i 101,18 dollar pr. fat, opp 0,2 prosent hittil i dagens handel. WTI-oljen stiger 0,5 prosent til 93,53 dollar pr. fat.