<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil diskutere forbud mot russisk metall

    Publisert 29. sep. 2022 kl. 14.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord
    Foto: HM Treasury

    London Metal Exchange (LME) planlegger å diskutere et forbud mot metaller fra Russland som aluminium, nikkel og kobber i en liste av hva LME kan levere gjennom børsens kontrakter, ifølge tre kilder av Reuters torsdag.

    Diskusjonene rundt et forbud vil gjelde for nye leveringer, og metall allerede i lager hos LME ikke ville bli inkludert.

    Kildene sa at enkelte i markedet har vært bekymret for at den russiske produsenten Rusal ikke vil være i stand til å selge sine metaller ut til markedet, og derfor vil bruke LME-lagrene som en mer langsiktig lagringsplass.

    "Vår prioritet er å opprettholde et ordnet marked som ganger alle markedsdeltagere. Derfor vil vi følge situasjonen tett og sørge for at vi opprettholder dialog med markedsaktørene etter hvert som situasjonen utvikler seg", sa LME i en kommentar til Reuters.

    Videre kommenterte LME at selskapet fortsetter å gjøre de nødvendige stegene for å sørge for markedsstabilitet, og at de ikke enda har sett bevis på at lagrene vil blir brukt til mer langsiktig lagring.

    Tremånederskontrakten for aluminium på LME-børsen stiger 7,6 prosent til 2.297 dollar pr. tonn torsdag.

    TDN Direkt