<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara ber EU om rask handling

Yara ber EU og nasjonale myndigheter om rask handling for å sikre nitrogenindustrien.

Publisert 11. nov. 2022 kl. 10.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
BER OM RASK HANDLING: Yara, her ved konsernsjef Svein Tore Holsether. Foto: Eivind Yggeseth

 

Yara, som er verdens største produsent av AdBlue, oppfordrer EU og nasjonale myndigheter til å handle raskt og besluttsomt for å sikre at Europa forsterker sin strategiske autonomi.

«Selve Europas funksjon er i fare uten en sterk europeisk nitrogenindustri», skriver Yara i en melding fredag, og legger til at EUs løsningspakke for den europeiske gjødselindustrien derfor bør inneholde tiltak for å:

1. Sikre fortsatt tilgang til naturgass til gjødselanlegg.

2. Styrke Europas strategiske autonomi. Heller enn å senke barrierer til import fra Russland eller andre steder bør europeiske myndigheter prioritere tilførsel av råvarer for europeisk nitrogenproduksjon – for å unngå økte karbonutslipp og hindre nye avhengigheter. Kommisjonen bør også overvåke og kontrollere volumene som kommer inn i Europa fra Russland.

– Kontinuerlig og uforstyrret tilførsel av AdBlue er avgjørende. Ren luft for å puste og en fungerende transportsektor er grunnleggende for samfunnet. Gjødsel- og matforsyninger, farmasøytiske og sykehusforsyninger er alle avhengige av AdBlue, sier direktør Jorge Noval i Yara Industrial Solutions.

(TDN Direkt)