<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flatt for ureaprisen

Granulert urea fra Egypt har utviklet seg relativt flatt denne uken.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 13.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 260 ord
  UREA: Russland blir for første gang Indias største gjødselleverandør i første halvdel av neste regnskapsår. Dreamstime

  Granulert urea fra Egypt har utviklet seg relativt flatt denne uken, og handles til rundt 557 dollar etter å ha falt 11 prosent forrige uke.

  I Europa sies etterspørselen å være moderat og markedene vil sannsynligvis forbli inaktive frem til nyttår, skriver Pareto Securities, som viser til Profercy. Fundamentale tall antyder ifølge meglerhuset at importetterspørselen for første kvartal bør være god, støttet av høye gasspriser og begrenset nitrogenproduksjon.

  Videre skriver Pareto at Indias anbud totalt sikret 1,47 millioner tonn urea med forsendelse 22. desember, som var mer enn markedet forventet. Ifølge Profercy antyder rapporter fra India at en ny forespørsel nå kan kunngjøres om to til tre uker for forsendelser inn i januar.

  Russland blir for første gang Indias største gjødselleverandør i første halvdel av neste regnskapsår, da de tilbyr rabatter i forhold til gjeldende globale priser. Det skriver Reuters og viser til myndigheter og industrikilder.

  – India slet med å sikre gjødsel til rimelige priser etter at konflikten eskalerte mellom Russland og Ukraina. Russiske forsyninger kom til rett tid og til rimelige priser. Det hjalp oss med å unngå mulig knapphet, sa en tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt til nyhetsbyrået.

  Nitratprisene er ifølge Pareto fortsatt under press, ettersom markedets forventninger om ytterligere prisfall forsinker kjøpene. Profercy forventer at kjøp kun vil øke fra hånd til munn-basis, og at kjøpene gjøres i siste øyeblikk i et forsøk på å redusere prisrisikoen. Sentimentet i ammoniakkmarkedet er fortsatt negativt, noterer Pareto.

  Ellers anslår Pareto at Yaras run-rate EPS denne uken har falt til 75 fra 80 kroner, som følge av lavere nitratpriser og høyere gasskostnader.

  (TDN Direkt)