<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vurderer klimabasert toll på kinesisk metall

USA og EU vurderer nye tollsatser på kinesisk stål og aluminium som en del av et forsøk på å bekjempe karbonutslipp og global overkapasitet.

    Publisert 6. des. 2022 kl. 07.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord

    Det melder Bloomberg News mandag, og viser til personer med kjennskap til saken.

    Dette vil markere en ny tilnærming, ettersom USA og EU vanligvis har brukt toll i handelskonflikter, mens det nå er for å fremme deres klimaagenda, skriver nyhetstjenesten.

    Ideen om tollsatsene kommer fra Biden-administrasjonen, og er fortsatt i en innledende fase, og har ikke blitt formelt foreslått, ifølge personene. En avtale mellom USA og EU, inkludert detaljer om hvordan man identifiserer terskler for å bruke toll, er ikke sannsynlig før tidligst sent neste år, sa en av personene, og la til at selv den tidslinjen er optimistisk.

    Ellers skriver Reuters mandag at USA og EU har gjort fremskritt for å adressere EUs bekymringer om virkningene av USAs Inflation Reduction Act på produksjonen av elektriske kjøretøy i EU, men har ikke løst saken.

    Landene ga en felles uttalelse etter det tredje møtet i U.S.-EU Trade and Technology Council (TTC), der de lovet å jobbe konstruktivt for å løse det.

    «Vi anerkjenner EUs bekymringer og understreker vår forpliktelse til å adressere disse konstruktivt», heter det i uttalelsen.

    TDN Direkt