<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hele Norges matmor selger hytta

Ingrid Espelid Hovig selger sitt ferieparadis i Trøndelag for 1,1 millioner kroner.

Publisert 24. juni 2010 kl. 16.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
Hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig. Her fra 80-årsfeiringen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX.

Hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, la i forrige uke sin arkitekthytte ved Mokkavatnet i Ogndal i Nord-Trøndelag ut for salg, melder NRK Trøndelag.Prisantydning for hytta med bruttoareal 72 kvadratmeter er satt til 1,1 millioner kroner.- Jeg ønsker det ikke, men jeg klarer ikke lenger å komme meg dit på egen hånd. Det å alltid være avhengig av andre går ikke lenger, sier Espelid Hovig, som nylig fylte 86 år. Hun har vært på hytta hver sommer siden 1976.Med eiendommen fra 1972, som er tegnet av Espelid Hovigs avdøde ektemann Jan Inge Hovig, følger vedbod, utedo, et uthus på ca. 10 kvadratmeter og halvpart av dobbelt naust på ca. 12 kvadratmeter. Båt med motor følger også med.Espelid Hovig brukte i fjor 6-700.000 kroner på å ruste opp hytta, med blant annet nye takåser, isolering og utskiftning av de fleste vindusglass.- Mange interesserte Beliggenheten, ca. fire mil sørøst for Steinkjer sentrum, beskrives som "fri, solrik og usjenert", inne i en liten bukt nede ved vannet.- Det har vært mange interesserte så langt. Men det kan være vanskelig å skille mellom de som er interesserte på grunn av hytta, eller om de er interesserte i å se fordi selgeren heter Ingrid Espelid Hovig, sier ansvarlig megler Per Annar Schiefloe i Eiendomsmegler 1 til statskanalen.Schiefloe beskriver overfor NRK hytta som "utradisjonell, veldig morsom" og med "en historisk høy pris til å ligge i Ogndal".Mer om eiendommen finner du her.