<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hytter ved sjøen: Romantikken er tilbake

- Selv de som kunne hatt økonomi til å kjøpe seg en dyrere hytte, vil ha det litt kummerlig, sier DnB NOR-megler Geir Winther til HegnarOnline.

Publisert 23. juni 2010 kl. 15.22
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
Utedo. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no presenterte i går sin årlige analyse av hytter, utarbeidet av TNS Gallup. Konklusjonen etter fem måneder av 2010 er at gjennomsnittlig kvadratmeterpris er opp 8 prosent fra 2009-snittet - til 29.339 kroner.Prisene har dermed snudd opp igjen, etter at snittprisen falt fem prosent til 27.150 kroner per kvadratmeter fra 2008 til 2009.Halv million over takst Etter seansen fikk HegnarOnline en prat med megler Geir Winther hos DnB NOR Eiendom i Fredrikstad. Han kan fortelle om en veldig stor kjøpergruppe som søker hytter i prisklassen 1-2 millioner kroner.På Hvaler smalt for eksempel en enkel hytte med utedo en halv million over takst denne uken.- Romantikerne er tilbakeSå det er fortsatt mange som søker etter det enkle hyttelivet?- Ja, ja, absolutt. Det gjelder også folk som kunne hatt økonomi til å kjøpe seg en dyrere hytte, men som vil ha det litt kummerlig. Vi er litt mer tilbake på romantiker-siden igjen, sier Winther.- Etter en tid hvor folk har vært ekstremt opptatte av å kunne kjøre helt til døra, og å ha de samme fasilitetene på hytta som hjemme, ser vi nå at en del mennesker ønsker å gå litt tilbake i tid. De vil ha følelsen av at de virkelig er på hytta, og at de ikke må vedlikeholde og støvsuge så mye, fortsetter han overfor HegnarOnline.