<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slakter den nasjonale reiseplanleggeren

Den nasjonale reiseplanleggeren rutebok.no får strykkarakter av Forbrukerrådet. Det haster med å få på plass en reiseplanlegger som faktisk fungerer, mener rådet.

Publisert 27. juni 2012 kl. 15.39
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Geiranger. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix.

Forbrukerrådet testet søk på til sammen 72 reiser i Norge i flere reiseplanleggere. Testen har omfattet reiser mellom større steder, mellom mindre steder og over fylkesgrenser.- Dessverre er norske reiseplanleggere som rutebok.no mer egnet til å villede enn til å veilede, sier fagdirektør for samferdsel i Forbrukerrådet, Anne Haabeth Rygg. Testen viste at over halvparten av reiseforslagene er enten dårlige eller fraværende.Brede Dammen er prosjektleder i Norsk Reiseinformasjon (NRI), som står bak rutebok.no. Han klarer overfor Computerworld ikke å forklare hvorfor testresultatene ble som de ble.- Hva som kan ha skjedd er derfor vanskelig å si, men under alle reiseforslagene er det en knapp det står «tilbakemelding» på. Bruker folk den, vil det være et godt verktøy for å rette og finne feil, sier Dammen.NRI eies av noen flere av landets største transportbedrifter, og nettversjonen av ruteboka har etter hvert overtatt for papirutgaven. (©NTB)alexander.vestrum@ntb.no