<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syv tips for familiens Danmarks-reise

Å finne aktiviteter for hele familien er ikke vanskelig i Jylland.

  Publisert 27. juni 2016 kl. 13.30
  Oppdatert 27. juni 2016 klokken 14.22
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 500 ord
  Brian Rasmussen

  Skal du til Danmark i sommer, og har med en hel familie som skal underholdes? Jylland ligger bare en kort fergetur unna, og har flere familievennlige-aktiviteter å tilby.Her er syv tips:1. Djurs sommerland Nordens største sommerland, som ligger i Djursland rett øst for Randers, har blitt utropt til Nordens beste sommerland de siste tre årene i en kåring gjennomført av Barnsemester.se. Parken er delt opp i forskjellige temaland, og har et areal som tilsvarer 70 fotballbaner, inkludert store, grønne parkområder. Her kan du være i flere dager, og fortsatt oppleve noe nytt hver dag!www.djurssommerland.dk2. Fængslet Å overnatte i et fengsel høres kanskje ikke så fristende ut, men det endrer seg når man kommer til Fængslet utenfor Horsens. Dette fengselet ble stengt i 2006, i dag har du muligheten til å leie både familierom og brudesuite bak murene. Fængslet består i dag også av et museum og en café, og det arrangeres både konserter, kunst- og kulturfestivaler i sommerhalvåret.www.faengslet.dk3. Randers Regnskov Et dyr gjemmer seg bak planten foran deg, du kjenner vingesuset av en fugl du først ikke så. I denne tropisk-zoologiske hagen ser du ikke bare dyr igjennom et bur, men du kan oppleve de fleste dyr og planter tett på ved å være i samme rom. På Regnskoven kan du se dyr som jaguar, bison, diamantklapperslange og kongegribbe.www.regnskoven.dk 4. Den Gamle By Som det første danske museum har Den Gamle By mottatt ”The Luigi Micheletti Award”, regnet som en av de mest ettertraktede museumspriser i Europa. Å komme hit er som å reise tilbake til 16-, 17-, og 1800-tallet. Den Gamle By har også gjenskapt en bydel med utgangspunkt i året 1974, hvor bydelen er en tidsreise hvor du kan besøke din egen, dine foreldres og dine besteforeldres historie. Den Gamle By kan lettest sammenliknes med Folkemuseet på Bygdøy eller Maihaugen på Lillehammer, og har en helt unik historisk stemning, mye takket være de historisk riktige klesdraktene som personalet bærer.www.dengamleby.dk5. Moesgaard Museum Her kommer man tett på både fortidens og nåtidens mennesker gjennom dramatiske fortellinger og moderne formidling. Utstillingen er basert på den nyeste forskningen, og er laget i tett samarbeid med Aarhus universitet. Museet er også en attraksjon i seg selv, med sin arkitektur og naturskjønne beliggenhet.www.moesgaardmuseum.dk 6. ARoS ARoS Aarhus kunstmuseum stiller ikke bare med kunst i verdensklasse, men er også et sted hvor både barn og voksne blir underholdt og utfordret. Og for nysgjerrige barn er ARoS junior et verksted som på en utradisjonell og spennende måte lærer om kunsten, og hvor barna selv kan få mulighet til å utfolde seg kreativt. På toppen av ARoS kan du også oppleve Olafur Eliassons ”Your Rainbow Panorama”, hvor du kan se ut over byen gjennom regnbuens mange farger.www.Aros.dk  7. Himmelbjerget At man trodde denne 147 meter høye åsen var Danmarks høyeste punkt frem til 1847, forteller mye om danske ”fjell”. Som et historisk viktig sted er dette en god mulighet til å lære mer om Skandinavias og spesielt Danmarks historie, i tillegg til å oppleve flott natur. Det er reist flere minnesteiner her, blant annet en i forbindelse med innføringen av kvinnenes stemmerett i 1915.www.himmelbjerget.dk