<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Firedobling av norsk mobildatabruk i EU

Fire ganger så mange norske mobilkunder brukte mobildata i EU i juni sammenlignet med april, etter at flere selskaper fjernet ekstrakostnadene for privat mobildatabruk.

    Publisert 14. juli 2016 kl. 11.26
    Oppdatert 14. juli 2016 klokken 11.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord

    Både Telia og Telenor opplyser om en firdobling av kundenes såkalte roaming, eller mobildatabruk i EU i juni, sammenlignet med april. Begge selskapene fjernet ekstrakostnadene i Europa i slutten av april, etter at regjeringen vedtok å inkludere EU-regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen.Ordningen slår fast at mobilkunder skal beholde sine nasjonale priser for samtaler og databruk når de er på reise i EU.Før onsdag 15. juni neste år må alle andre norske mobiltilbydere gjøre det samme som Telenor og Telia.Fram til da har EU satt et tak på hvor mye mobilselskapene kan kreve i pristillegg. Dette vil gjelde i Norge så snart avtalen er på plass.Ifølge Forbrukerrådet er det lovfestet at ingen skal kunne diskriminere eller blokkere trafikken på internett.Gjesteavgiften som gjør mobilbruk i utlandet mye dyrere enn hjemme, er og var innført fordi selskapene betaler hverandre for kundenes bruk av andre nett. Selskapene har imidlertid tatt seg mer betalt enn det koster dem. Flere operatørselskaper tjener fortsatt mye på roaming. (©NTB)