<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Terrorfrykt skaper turistboom

Terrorfrykt har ført til at turistnæringen i Spania er blitt årets vinner.

  Publisert 30. aug. 2016 kl. 13.15
  Oppdatert 30. aug. 2016 klokken 13.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 99 ord
  strand, bading, syden, tenerife, ferie

  I årets første sju måneder kom det 42,4 millioner turister til Spania, en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor, skriver Financial Times.Avisen viser til tall fra blant annet reisearrangøren Tui, som melder om at mange i år har unngått Tyrkia, Tunisia, Egypt og Frankrike av frykt for terror og økt politisk usikkerhet.Etter terrorangrepet i Nice 14. juli har hotellnæringen langs kysten av Sør-Frankrike registrert et fall på 30 prosent i antall bestillinger. I Egypt falt antall besøkende med over 46 prosent i årets første kvartal. I Tunisia var nedgangen på 19 prosent i samme kvartal. (©NTB)