<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallår for reiselivet – spesielt i nord

Reiselivet i Norge har opplevd en økning i antallet utenlandske turister, og størst har veksten vært i Tromsø-regionen.

    Publisert 28. des. 2016 kl. 06.25
    Oppdatert 28. des. 2016 klokken 06.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord

    Troms topper fylkeslisten med 32 prosent flere turister fra utlandet. Nord-Norge har hatt en sterk økning i gjester fra USA, Asia og Sør-Europa, men også flere briter og tyskere har lagt ferien til dette området.På landsbasis er oppgangen på 11 prosent, målt i antall gjestedøgn, ifølge SSB. Med norske turister med i beregningen er veksten på 5 prosent totalt.– Vi er kanskje mest kjent for nord, fjord og fjell, men vi har fantastiske opplevelser og tilbud over hele Norge. Vi ønsker flere turister, som legger igjen mer penger. Da må vi løfte fram hele landet, sier næringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.Tallene fra SSB gjelder overnattinger fra januar til og med oktober.Regjeringen legger fram en ny reiselivsmelding på nyåret. (©NTB)