<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbrukere får bedre beskyttelse ved pakkereiser de selv setter sammen

Et nytt pakkereisedirektiv ble fredag innlemmet i EØS-avtalen, og gir forbrukerne bedre beskyttelse ved bestilling av pakkereiser de selv setter sammen.

Publisert 07:26 23. sep. 2017
Oppdatert 07:28 23. sep. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

Reisende som drar på pakkereiser kjøpt gjennom en arrangør eller reiseselskap, har i dag en god beskyttelse hvis det oppstår et problem på reisen. Det har ikke vært tilfellet for pakkereiser forbrukeren selv setter sammen.– Nå utvides rettighetene til også å gjelde slike turer, sier forbrukerminister Solveig Horne (Frp)Det nye direktivet vil blant annet klargjøre at arrangøren har ansvaret for gjennomføring av en pakkereise, styrke den reisendes rettigheter når det gjelder rett til avbestilling, samt pålegger arrangøren større plikt til å hjelpe dersom den reisende kommer i vanskeligheter.Endringene i direktivet skjer fordi det er behov for å tilpasse regelverket til utviklingen på reisemarkedet.– Nordmenn reiser mye og mange setter sammen reisene sine på egen hånd. Derfor er det viktig at de har et godt forbrukervern dersom noe skulle gå galt på reisen, sier Horne.Nasjonale lover og forskrifter som gjennomfører direktivet, skal tre i kraft senest 1. juli 2018.(©NTB)