<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hotellkonsern konkurs med over 1 mrd. i gjeld

Hotellkonsernet Maribel står for coronakrisens hittil største konkurs. 

  Publisert 14. juli 2020 kl. 16.26
  Oppdatert 15. juli 2020 klokken 12.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 216 ord
  KONKURS: Hotellkonsernet Maribel, som blant annet driver Moxy hotel på Hellerudsletta er konkurs. Foto: NTB Scanpix

  Hotellkjeden Maribel, som driver 50 First- og Moxy-hoteller er konkurs, ifølge DN. 

  Selskapet skal allerede i vinter ha slitt med store underskudd og vært i brudd med lånebetingelsene. Coronakrisen skal ha vært spikeren i kisten. 

  – Vi har jobbet iherdig siden i fjor høst for å få til en langsiktig finansiering med våre tre hovedkreditorer Vastint, Host og Marriott. Dessverre kom vi ikke i mål med dette før koronakrisen slo inn, sier Maribel-sjef Pål Mørch, til DN. 

  Selskapet skal sitte på over 1 milliard kroner i gjeld, og Mørch varsler at kravene kan bli enda flere. Dermed er den største konkursen som følge av coronakrisen et faktum. 

  Kortsiktig gjeld

  Selskapet prøvde frem til fredag å komme til enighet med kreditorene uten å lykkes, dermed går veien til skifteretten.  Av de 1,27 milliardene selskapet har i gjeld, skal hele 1,23 være kortsiktig. 

  – Før coronakrisen hadde vi vel 2200 ansatte hvorav rundt 150 på kontorene våre. Vi forventet en omsetning på tre milliarder kroner i år. På konkurstidspunktet har vi en gjeld på over en milliard kroner til hovedkreditorene Vastint, altså IKEA-systemet, Asmund Haares hotelleierselskap Host og Marriott, sier Mørch til DN. 

  Som følge av dette taper trolig hotellgründer Asmund Haare selv flere hundre millioner kroner på konkursen, skriver DN. 

  Maribel-konsernet så dagens lys mot slutten av 2018 da Haare fusjonerte Belvar og First Hotels.