<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asmund Haare overtar hotellene etter Maribel-konkurs

Eiendomsselskapet Host overtar driften av 20 hoteller i Skandinavia samt hotellkjedetjenester for ytterligere 18 hoteller.

  Publisert 27. juli 2020 kl. 17.22
  Oppdatert 24. aug. 2020 klokken 14.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 219 ord
  OVERTAR: Hotellmagnat Asmund Haare overtar driften av hoteller tilknyttet konkursboet til Maribel. Foto: Iván Kverme

  Asmund Haare, hotellmagnat i eiendomsselskapet Host, overtar driften av hoteller tilknyttet konkursboet til Maribel.

  – Vårt fokus har i hele forhandlingsperioden vært å finne en løsning som sikrer gode betingelser for vår eiendomsvirksomhet, men også for ansatte, eksterne huseiere og franchisetagere. Dette mener jeg vi har fått til gjennom denne avtalen, sier konserndirektør i Flying Elephant Anders Moe, til DN. 

  Hotellselskapet Flying Elephant, som eier Host, skriver at det vil komme tilbake med forretningsmodell for franchisene ved et senere tidspunkt.

  – Det er mye hardt arbeid foran oss, og vi opererer fortsatt i et meget usikkert marked. Med disse grepene har vi likevel fått bedre kontroll på egen virksomhet og de mulighetene vi har fremover, sier Moe.

  Host eier de fire First-hotellene i Norge nevnt under, 15 hoteller i Sverige og ett hotell i Danmark. I tillegg drifter det fire hoteller og har 18 franchiser i Sverige.

  Bostyrer for konkursboet tilknyttet Maribel, Egil Hatling, opplyser at det er inngått en avtale med Host-selskapet Host Hoteleiendom as om overtagelse av fire av hotellene i Norge. Disse er:

  • First Hotels Grims Grenka i Oslo
  • First Hotels Millenium i Oslo
  • First Hotels Atlantica i Ålesund
  • First Hotels Breiseth i Lillehammer

  Det er fortsatt ikke avklart hva som vil skje med First-hotellene Marin i Bergen og Victoria på Hamar.