<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cruisegigant starter opp igjen i september

Starter opp igjen i Tyskland og Italia.

Publisert 23. aug. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
ÅPNER OPP: AIDA-cruisene i Tyskland skal skal ta imot passasjerer i september. Foto: NTB Scanpix

Verdens største cruiseselskap Carnival vil starte med reiser fra Tyskland og Italia tidlig i september, ifølge Barron's. Beslutningen kommer etter at selskapet i starten av august måtte utsette seilingen på grunn av smittesituasjonen.

AIDA-cruisene, som er en av ni varemerker i Carnivals portefølje skulle etter planen begynne å seile i starten av august. I Tyskland vil AIDA-cruisene starte 6. september i Kiel og 12. september i Hamburg.

Et annet varemerke i Italia, Costa Cruises, planlegger å gjenoppta seiling fra Italia 6. september.

Cruisegiganten får ikke seile i USA etter at Centers for Disease Control and Prevention kom med en ordre om å ikke seile før 30. september. Likevel tror mange analytikere som følger aksjen at selskapet ikke får frakte passasjerer før i 2021.

Hittil i år har aksjen kollapset 71,2 prosent, mens den stengte opp 0,8 prosent til 14,65 dollar fredag.