<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brå sesongslutt etter coronautbrudd

Atle Brynestads SeaDream Yacht Club kansellerer resten av seilingene i 2020 etter positive coronatester på ett av cruiserederiets skip i Karibia.

Publisert 18. nov. 2020 kl. 07.26
Oppdatert 18. nov. 2020 klokken 15.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
STANS UT ÅRET: Det blir ingen flere seilinger for «SeaDream 1» (bildet) og søsterskipet «SeaDream 2» dette året etter at det er påvist covid-19 ombord på et cruise i Karibia.  Foto: Hilde Oreld

Skipet, SeaDream Yacht Clubs «SeaDream 1», befant seg i nærheten av Barbados i Karibia da de første testene ble tatt. Det første positive prøvesvaret kom onsdag i forrige uke.

Siden er det avdekket totalt ni tilfeller av covid-19 hos syv gjester og to av mannskapet ombord.

Dermed har Brynestad-rederiet bestemt seg for å avlyse resten av 2020-sesongen, fremgår det av en pressemelding.

Ifølge CNN var det 53 passasjerer og 66 ansatte ombord på «SeaDream 1», som har lugarplass til 112 passasjerer og et mannskap på 95.

Tiden fremover skal benyttes til å se om det faktisk er mulig å gjennomføre seilaser og samtidig ha en stor grad av sikkerhet for at det går an å unngå smitte.

Flere nye bestillinger

SeaDream gjennomførte 21 seilaser i Norge i løpet av sommeren uten et eneste smittetilfelle. Det ble til og med innført strengere protokoller før Bermuda-sesongen startet.

Flere negative tester var påkrevd før gjestene kunne komme ombord, men det var ikke tilstrekkelig til å forhindre covid-19, skriver cruiserederiet pressemeldingen.

«SeaDream 1» var det første cruiseskipet som gjenopptok ordinære seilinger i Karibia etter at all aktivitet stanset opp i mars på grunn av covid-19.

«SeaDream 1» og og søsterskipet «SeaDream 2», som begge ble ferdigstilt i 1986, går vanligvis i cruisefart i Karibia om vinteren og Middelhavet om sommeren.

I år seilte de imidlertid langs norskekysten på grunn av corona-reglene i Europa.

Om bookingen for 2021 sa Brynestad 1. september følgende i et intervju med Finansavisen:

«Vi har fremdeles godt med bookinger for 2021 og vi får hele tiden nye bestillinger, så det er mange som ser positivt på neste år. Uansett er det ingen fare med SeaDream ettersom 3 Norske-konsernet har nok likviditet for lang tid fremover».