<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hurtigruten girer opp til full drift i juli

– Vi har stor tro på sommeren, sier Hurtigruten Norge-sjef Hedda Felin.

Publisert 31. mai 2021 kl. 11.04
Oppdatert 31. mai 2021 klokken 11.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
I RUTE IGJEN: MS «Nordlys» settes i drift igjen mellom Bergen og Kirkenes fra 4. juli. Foto: NTB

Hurtigruten Norge setter fra juli alle de syv skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift, opplyser rederiet, som nå håper på en travel sommer for reiselivet langs hele norskekysten.

– Dette er en nyhet vi har gledet oss til å komme med. Nå trapper vi opp til full drift med syv skip i juli, og vi har stor tro på sommeren, sier adm. direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Hurtigruten Norge har holdt rutetrafikken i gang siden starten av coronapandemien. Siden nyttår har fem skip vært i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å opprettholde den viktige gods- og lokaltrafikken.

Før helgen ble det kjent at Hurtigruten har forhåndssolgt reiser neste år for 186 millioner euro, tilsvarende 1,9 milliarder kroner.

Henter tilbake permitterte

Fra 4. juli oppjusteres antallet skip i drift til samtlige syv, når MS «Nordlys» og MS «Nordnorge» gjenopptar driften.

– Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping, sier Felin.

Hun understreker samtidig at de har omfattende smittevernsrutiner på plass.

De syv hurtigruteskipene inngår i Samferdselsdepartementets avtaler for trafikk mellom Bergen og Kirkenes. Disse avtalene omfatter totalt 11 skip – syv fra Hurtigruten og fire fra Per Sævik-familiens Havila Kystruten.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip ventes først å gjenoppta normal drift mot slutten av året.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, er styreleder og eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.