<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fire av fem vil fortsatt ta norgesferie

I en fersk undersøkelse sier 81 prosent at de vil tilbringe sommerferien i Norge i år. Kun 8 prosent av de spurte sier nei.

  Publisert 27. juni 2021 kl. 08.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 123 ord
  FERIEPLANER: I en fersk undersøkelse sier 81 prosent at de vil tilbringe sommerferien i Norge i år. Kun 8 prosent av de spurte sier nei til dette. Bildet viser en flott sommerdag i Tvedestrand. Foto: NTB

  Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 22.500 nordmenn om de antar at sommerferien kun blir i Norge i år.

  Denne uken sier 81 prosent av befolkningen at sommerferien kun blir i Norge. Kun 8 prosent sier nei til dette. Resten vet ikke eller svarer ikke relevant.

  Andelen som kun blir i Norge, har dermed falt med 4 prosentpoeng fra forrige uke.

  – Det at grensene til Europa åpnes opp har skapt mer usikkerhet rundt folks ferieplaner. Likevel tar det store flertallet norgesferie, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

  Nordmenns planer for årets sommerferie er svært like fjorårets ferieplaner. I gjennomsnitt sier 83 prosent i juni at det kun blir norgesferie, mot 86 prosent på samme tid i fjor.