<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Karantenekrav for reisende fra Island, Italia og San Marino

Island, Italia og San Marino går fra grønn til oransje, og det innføres derfor restriksjoner og karantenekrav reisende fra disse områdene.

Publisert 30. juli 2021 kl. 12.25
Oppdatert 30. juli 2021 klokken 12.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
RØDT NIVÅ: Reiser du fra Italia må du nå i karantene. Foto: NTB

Endringene gjelder fra mandag av, opplyser regjeringen.

For øvrig går Andorra fra rødt til mørkerødt, og det blir innført krav om karantenehotell. Det samme gjelder Korsika og De sørlige egeiske øyer i Hellas.

Fullvaksinerte eller dem som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene, er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvilket land de kommer fra.

Det gjøres også endringer i seks regioner i Sverige fra 2. august. Norrbotten går fra oransje til grønn og Värmland går fra rød til grønn.

Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje.

I Danmark går Region Midtjylland går fra oransje til rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark (med unntak av Grønland).

Fakta om innreiserestriksjoner for ulike land

  • Grønne land: Det er ikke krav til testing før du reiser inn i Norge eller karantene. Man må fylle ut innreiseregistreringsskjema og teste seg på grensen ved ankomst. De som er bosatt i grønne land, er unntatt innreiseforbudet til Norge.
  • Oransje land: Reisende fra oransje land har samme regler som reisende fra røde land. Det kan imidlertid bli aktuelt å innføre egne krav for oransje land senere.
  • Røde land: Det er begrenset hvem som har rett til å reise inn i Norge. De som har rett til å komme inn i Norge, må ha attest på negativ test før innreise, fylle ut innreiseregistreringsskjema, teste seg på grensen ved ankomst, og de må i innreisekarantene.
  • Mørkerøde land: Samme innreiseregler som røde land, men i tillegg må deler av innreisekarantenen gjennomføres på karantenehotell.
  • Lilla land: FHI vurderer hvilke land og områder på EUs tredjelandsliste som har en smittesituasjon som gir grunnlag for noe mildere innreiseregler ved reiser til Norge, som å slippe karantenehotell.
  • Øvrige land i verden: Samme innreiseregler (karantenehotell, test osv.) som for mørkerøde land.
  • Fullvaksinerte eller de som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene, er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvilket land de kommer fra.
Regjeringen