<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mange i EU har ikke råd til ferie

Nesten hver tredje arbeider i EU har ikke råd til å ta én ukes ferie i år, ifølge paraplyorganisasjonen for europeisk fagbevegelse (ETUC).

  Publisert 2. aug. 2021 kl. 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 124 ord

  28 prosent har ikke økonomi til å ta ferie, og i gruppen som balanserer på fattigdomsgrensen, er andelen hele 59,5 prosent, viser undersøkelsen, som bygger på statistikk fra Eurostat.

  Minstelønnssatsene i 16 av EUs medlemsland er så lave at man risikerer å havne under fattigdomsgrensa, konstaterer ETUC.

  Fattigdomsgrensen er definert som 60 prosent av medianinntekten i EU. 22 millioner arbeidere tjener nå mindre enn dette, ifølge ETUC.

  I Hellas havner hele 88,9 prosent i denne kategorien og kan bare drømme om å ta ferie, etterfulgt av 86,8 prosent i Romania, 84,7 prosent i Kroatia og 79,2 prosent i Kypros.

  ETUC anslår at rundt 7 millioner italienere heller ikke har råd til én ferieuke, og det samme gjelder 4,7 millioner spanske arbeidere, 4,3 millioner tyske og 3,6 millioner franske.

  (©NTB)