<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen blir skikonge

Vegard Søraunet-selskapet Aeternum, med John Fredriksen som hovedeier, har bladd opp nær 3 milliarder for 19,6 prosent av SkiStar. 

Publisert 11. nov. 2021
Oppdatert 14. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord
SKIKONGE: John Fredriksen har vært shippingkonge og riggkonge. Nå satser han stort for å bli skikonge i Norden. Foto: NTB

Erik Paulsson og hans familie selger selskapet Bakkahill Lindvallen til Alternum, et investeringsselskap som er der John Fredriksen er stor aksjonær, og drevet av Vegard Søraunet. 

Bakkahill har én eiendel, og det er 19,6 prosent av aksjene i børsnoterte SkiStar. Selskapet er store både i Sälen, Hemsedal og Trysil, og har en børsverdi på 14,4 milliarder kroner.

Aeternum skal ha betalt tett oppunder 3 milliarder kroner for aksjene, hvilket er i nærheten av børsverdien.

– Sterke verkstmuligheter

I en pressemelding fra Aeternum skriver Vegard Søraunet at de som største eier har plan å om å være en aktiv eier i selskapet gjennom styret, og gjennom å være med på å utvikle Skistar gjennom selskapets neste fase i Norge og Sverige.

DNB Markets har bistått både kjøper og selger i transaksjonen.

– Dette er noe vi har jobbet med i veldig lang tid. Det er en stor og viktig transaksjon fra selger og kjøper, og vi er godt representert både i Norge og Sverige, sier aksjesjef Thomas Breivik.

«Dette utgjør det siste steget av en lang prosess der Aeternum har vurdert potensialet i å kjøpe SkiStar fra Backahill og Erik Paulsson gjennom lang tid. Med selskapets sterke markedsposisjon og store skjulte verdier i balansen passer SkiStar Aeternums filosofi med å kjøpe unike eiendeler med sterke vekstmuligheter», skriver Søraunet.

– Ytterligere konsolidering

– En ny struktur i samarbeid med utviklere vil bidra til videre utvikling av destinasjonene på en god måte fremover. Vi vil støtte dette og bidra til ytterligere konsolidering i det nordiske markedet, sier Vegard Søraunet i Aeternum.

YTTERLIGERE KONSOLIDERING: Vegard Søraunet vil legge flere aktører under SkiStar-paraplyen. Foto: Privat

Skistar-aksjen falt fra 120 kroner til under 70 i forbindelse med coronakrakket i fjor vår. Siden har aksjen steget kraftig til 185 kroner. De lange forhandlingene med Poulsson har følgelig gjort aksjekjøpet stadig dyrere for Aeternum.

Aksjemarkedet har tatt godt imot å få John Fredriksen inn som hovedeier. Aksjen er opp 1 prosent til 185,80 kroner torsdag formiddag.