<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt skip klart for Havila Kystruten

Havila Kystruten har tatt levering av «Havila Castor» fra Tersan-verftet i Tyrkia.

Publisert 22. apr. 2022 kl. 15.49
Oppdatert 22. apr. 2022 klokken 15.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
FERDIGE: Havila Kystruten-fartøyene «Havila Capella» og «Havila Castor» ved Tersan-verftet i Tyrkia. Foto: Havila Kystruten

 

Havila Kystruten har i dag tatt levering av «Havila Castor» fra Tersan-verftet i Tyrkia. «Havila Castor» vil etter utklarering fra Tyrkia seile til Norge for å settes i rute langs kysten, fremgår det av en melding fra selskapet.

Skipet har en markedsverdi på rundt 1,2 milliarder norske kroner, og er finansiert med egenkapital og et lån på 46 millioner euro fra skipsverftet og skipsverftets bank. Lånet er for en periode på tre måneder.

Havila Kystruten forventer å ha fått på plass refinansiering innen den tidsrammen. Utover det er skipet finansiert av interne lån fra Havila Kystruten, heter det i meldingen.

Den opprinnelige finansieringen kunne ikke gjennomføres. Leasingselskapets manglende finansiering av leveringsterminen har medført at Havila Kystruten er blitt henvist til å overta skipet ved hjelp av en alternativ finansiering.

Havila Kystruten vil på turen hjem og etter ankomst i Bergen sette alle tilgjengelige ressurser inn for at «Havila Castor» skal komme i rute som planlagt, skriver selskapet videre.

(TDN Direkt)