<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ankom Bergen raskere enn ventet

Førstkommende tirsdag skal skipet legge ut på sin første rundtur mellom Bergen og Kirkenes.

Publisert 5. mai 2022 kl. 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
FREMME I BERGEN: «Havila Castor». Foto: Havila Kystruten

 

«Havila Castor» har ankommet Bergen, opplyser Havila Kystruten torsdag. Dette er fergerederiets andre av fire skip som skal seile kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

– Dette er en merkedag for rederiet vårt, og det var stort å se flotte «Havila Castor» komme hit til Bergen, sier Havila Kystruten-sjef Bent Martini i en melding.

Overleveringen fra verftet i Tyrkia skjedde i slutten av april. Ankomsten i Bergen skjer «mye tidligere enn forventet», ifølge Martini.

Nå skal fartøyet gjennomføre de siste forberedelsene før første rundtur starter i Bergen tirsdag 10. mai klokken 20.30.

– Internt bruker vi betegnelsen å «snu skipet», og det skal vi klare på i overkant av fem dager. Det er en unik og ganske heftig øvelse, men det skal vi klare, sier Martini.

«Havila Capella» måtte kansellere

Rederiets første skip, «Havila Capella», måtte denne uken kansellere rundturen som skulle startet onsdag 4. mai, da det ikke var kommet noen avklaring rundt forsikringen av skipet.

Fartøyet eies av et datterselskap av den sanksjonsrammede russiske leasingkjempen GTLK. Havila Kystruten har imidlertid fått dispensasjon fra Utenriksdepartementet til å drive «Havila Capella» i seks måneder, men før skipet kan tas ut av midlertidig opplag i Bergen, må forsikringsdekningen være på plass.

«Havila Castor» eies på sin side nå av et norsk selskap som eies 100 prosent av Havila Kystruten.