<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny kansellering for Havila Kystruten

Havila Kystruten får ikke forsikret «Havila Capella» så lenge det er russisk-eid. 

Publisert 24. mai 2022 kl. 16.15
Oppdatert 24. mai 2022 klokken 16.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
KANSELLERT: Havila Capella, som Havila Kystruten nå har kansellert rundturen til. Foto: HAV Group

Havila Kystruten kansellerer også den kommende rundturen med Havila Capella, grunnet mangel på forsikring av skipet, ifølge selskapet.

Havila får ikke ansvarsforsikret «Havila Capella» så lenge skipet er eid av et russisk selskap.

Tidligere i mai avslo Utenriksdepartementet Havilas dispensasjonssøknad som gjaldt forsikring av skipet, selv om Havila hadde fått dispensasjon til å drifte skipet i en periode på 6 måneder.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne en midlertidig løsning for å sette Havila Capella tilbake i rute. Samtidig jobber vi med en permanent løsning som innebærer at vi overtar eierskapet i skipet, sier administrerende direktør Bent Martini.

Neste planlagte rundtur for Havila Capella har planlagt avgang torsdag 26. mai kl. 20.30 fra Bergen, og seilasen er nå kansellert.

– Så lenge vi ikke har en løsning klar i dag, har vi ingen andre valg enn å kansellere den neste rundturen. Det er sterkt beklagelig, først og fremst for alle våre gjester, men også for selskapet vårt, avslutter Martini.