<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apollo varsler krav mot SAS i Danmark etter streikekaos

Reiseoperatøren Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kanselleringer på grunn av pilotstreiken i sommer.

Publisert 13. juli 2022 kl. 14.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
Gardemoen 20220711. SAS-fly står parkert på Gardemoen lufthavn, under SAS pilotenes streik. Foto: Annika Byrde / NTB Annika Byrde

– Vi kommer med et økonomisk krav til SAS når vi er på andre siden av streiken. Akkurat nå er vi fokusert på å få gjester hjem og å forhåpentligvis kunne fly noen charterfly igjen, sier salgsdirektør Glenn Bisgaard i Apollo Danmark til MobilityWatch.

Apollo i Danmark har en treårig kontrakt med SAS om charterflyginger til en årlig verdig av 700 millioner danske kroner, og omtrent 40 prosent av deres reiser i sommer er med SAS-fly.

Da SAS-pilotene ble tatt ut i streik førte det dermed til at flere av Apollos kunder ikke kommer seg hjem fra ferie, eller ikke får reist i det hele tatt.

Bisgaard har ikke spesifisert beløpet på SAS-kravet da det avhenger av hvor lenge streiken pågår, men har sagt det trolig blir høyt ettersom streiken skjer i Apollos høysesong.

(NTB)