<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hotellene håver inn på dronningens begravelse

Etterspørselen etter hotell i London er på sitt største siden OL i 2012, ifølge reiselivsekspert.

Publisert 13. sep. 2022 kl. 11.20
Oppdatert 13. sep. 2022 klokken 11.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 376 ord
STORINNRYKK: Det er ventet at så mange som 750.000 tar turen til London for å få med seg dronning Elizabeth II begravelse. Foto: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Folk fra hele verden tar nå turen til London for å få med seg dronning Elizabeth II begravelse. Dermed har hotellprisene skutt til værs.

Noen hoteller har hevet prisene med mer enn 300 prosent, skriver The Guardian. Det gjelder både lavpris- og luksushoteller. 

Firedoblet pris

På ett luksushotell i London koster det mandag 5028 pund for å overnatte fra søndag til mandag. Det samme rommet koster 1148 pund bare en uke etter, skriver The Guardian.

– Vi hører fra hotellkjedene i London at de har opplevd en økning i antall bestillinger siden kunngjøringen Hennes Majestet dronning Elizabeth IIs død, sier UKHospitality-sjef Kate Nicholls.

– Etterspørselen forblir garantert stor helt frem til neste mandags statsbegravelse, legger hun til.

Ifølge avisen forventes flere hundre tusen mennesker, opptil 750.000, å besøke London fra og med onsdag for å hylle den avdøde monarken.

KOSTER: Noen hoteller har firedoblet prisen for hotellrom i denne uken. Foto: Shawnwil | Dreamstime.com

Reiselivsekspert Paul Charles sier til avisen at mange hoteller i London sentrum har stengt for nettbestillinger, slik at de kan ta seg høyere betalt når folk bestiller manuelt.

– Etterspørselen etter overnattinger i London over de neste 14 dagene, spesielt fra utenlandske gjester, er på sitt høyeste nivå siden OL i 2012, sier Charles.

Børsen holdes stengt

Tirsdag skal kisten med dronningen fraktes langs en seremoniell rute gjennom London, og fra onsdag til søndag skal hun ligge i Westminister Hall. Der blir dronningen liggende på «lit de parade», altså på utstilling, til ære og offentlig hyllest. 

Publikum kan besøke kisten 23 timer om dagen, ifølge NRK, men de har blitt advart om det som kan bli tolvtimers lange køer.

Mandag 19. september blir det statsbegravelse i Westminister Abbey og bisettelse i St. Georges kapell ved Windsor Castle. Denne dagen blir nasjonal sørgedag i Storbritannia, og det meste i landet holder stengt – også børsen.

Joe Biden på bussen?

Ett fryktscenario rundt dronningens begravelse er at London rett og slett blir for fullt. 

Utenlandske statsoverhoder som skal delta på begravelsen har blitt bedt om fly kommersielt til Storbritannia, og de har fått beskjed om at de skal bli busset rundt i hovedstaden. De har også fått forbud mot å bruke helikoptre for å flytte seg rundt.

– Kan du se for deg Joe Biden på bussen? spør en anonym utenlandsk ambassadør ifølge Politico.