<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Byrådet vil gjøre det billigere å reise kollektivt i Oslo

Byrådet setter av 200 millioner budsjettkroner til å gjøre det billigere å reise kollektivt i Oslo. Enkeltbilletten kan bli inntil 40 prosent billigere.

Publisert 19. sep. 2022 kl. 15.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
BILLIGERE: Nå kan det bli billigere å reise kollektivt i Oslo. Foto; Enova

I snitt blir enkeltbilletten 20 prosent billigere, skriver NRK. Dette skjer gjennom et nytt billettprodukt via kollektivselskapet Ruter.

– Det betyr at enkeltbilletten blir billigere jo oftere du reiser. Formålet er at det skal bli billigere å reise kollektivt og kombinere det med sykkel og gange og for eksempel hjemmekontor, altså et nytt reisemønster, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) til rikskringkasteren.

Hensikten er å få flere til å reise kollektivt. Byrådet viser til at kollektivreisende har etterlyst mer fleksible billetter i kjølvannet av pandemien, der mange vegret seg for å investere i månedskort med flere dager i uka på hjemmekontor.

Med det nye systemet vil månedskort fortsatt være billigere dersom man velger kollektivtransport oftere enn 21 ganger i måneden.

Passasjertallene hos Ruter har steget jevnt og trutt siden pandemien, men sist uke var passasjertallet fortsatt kun 94 prosent av normalen.

NTB